sobota 24. dubna 2010

Závod vlčat a světlušek 24.4.2010



            
Závodu se zúčastnili:
Honza, Míša, Lenka, Róža, Patrik, Honzík, Jana, Darča, Anička V, Stěpan, Kuba a Adam. Sešli jsme se v 8,30 hodin na autobusovém nádraží a jeli jsme do Rudné, odkud jsme s doprovodem vyrazili do lomu u Nučic na závody vlčat a světlušek, který pořádalo středisko Balvan Rudná.
 
                    
 
 
Po příchodu jsme se zaregistrovali k závodu a po slavnostním nástupu Róža vylosoval pořadové číslo ke startu naší hlídky. Měli jsme startovat až jako desátí a tak jsme hráli na místě nějaké hry. Patrik Dnes slavil dvanácté narozeniny, a proto nemohl běžet v bodované hlídce a byl přiřazen k první hlídce Lvů, aby jako zkušení skauti otestovali trať.
 
    
 
 
 
 
 
Konečně jsme vyrazili na Trať. Na startu naše hlídka dostala průvodce Havrana, který nám přečetl první část deníku Thomase Livingstona.
            Thomas Livingston našel v londýnském muzeu staré stránky z deníku cestovatele o výpravě do Afriky, kde ukryl poklad. A proto se sám Livingston vydal do Afriky najít poklad.
Podle deníku jsme na prvním stanovišti museli zabalit věci na výpravu. Na druhém stanovišti jsme určili světové strany podle kompasu a zorientovali mapu. Na třetím stanovišti jsme ošetřovali zranění lovců, kteří prchali před nosorožci. Na čtvrtém stanovišti jsme přelézali Viktoriiny vodopády pomocí lan. Na pátém stanovišti jsme se museli poznávat dopravní značky. Potom nás na trase obtěžoval pobuda a až potom jsme se dozvěděli, že to byl šestý úkol. Na sedmém stanovišti na nás čekal šaman jedné vesnice, který nám dal zašifrovanou zprávu, která nám ukázala cestu k pokladu. Na osmém stanovišti jsme připravovali pohoštění pro místní domorodce, jako oplátku za pohostinnost. Na devátém stanovišti jsme měli postavit přístřešek, abychom uchránili věci, před deštěm a potom jsme šli po šipkách k pokladu a potom do cíle.
                                 
 
Protože se nám nepovedl postavit přístřešek jsme skončili až sedmí, ale to nevadí, příští rok to zkusíme znovu.
Po nástupu a vyhlášení výsledků jsme uháněli přes lom do Nučic na nádraží, abychom stihli vlak. Bylo to jen tak tak, sotva jsme přišli, hned vlak přijel.
 
 
                   
 

 

 

 

   
                                                                                                                           Róža                                                                                                               

Žádné komentáře:

Okomentovat