neděle 13. června 2010

Rafty 2010



       

 

Dne 12.6. a 13.6.2009 jsme se již po třetí sjížděli  Berounku na raftech.

 

1. osádka

Róža, Honza, Lukáš, Adla, Matěj, Anička a Kristýnka, v neděli se přidala Romana

2. osádka

Míša, Patrik, Víťa, Adam, Stěpan, Honzík a Milča

3. osádka

Šárka, Jana, Agátka, Siréna, Kája a Jana

 

Celý týden před víkendem panovala tropická vedra, tak jsme se všichni těšili, až se sejdeme v sobotu na vlakovém nádraží. Všichni plni elánu v očekávání před čekajícím dobrodružstvím jsme naskočili v ranních hodinách do Rakovnického Pacifiku a uháněli jsme do Roztok, odkud jsme měli zahájit plavbu.

 

 

 

 


 

 

Honza se obětoval a nafoukl rafty ( nikoho nechtěl pustit k pumpičce). Hodili jsme rafty na řeku a  naskákali do nich, jako zkušení mazáci ( většina již s námi jela předešlé roky).

Bylo pekelné horko, tak jsme hned zkoušeli jaká je voda, byla jako kafe. Proud byl letos rychlý, tak jsme nemuseli ani moc pádlovat a nechali jsme se unášet proudem do Zbečna .Ve Zbečně v kempu jsme si dali nanuky a limonády a chvíli se koupali.

 

 

 

 

 


 

Protože jsme měli spoustu času a nemuseli jsme stále moc pádlovat první osádka si udělala v lodi piknik, druhá osádka hrála slovní hry a třetí osádka plavala vedle raftu.

Bylo odpoledne, když jsme takto v pohodě dopluli k račickému jezu, který jsme si sjeli a pod jezem v kempu jsme zakotvili. Vyhlídli jsme si flek na oheň, nanosili dřevo, a potom jsme šli na limonádu nebo na kolotoč a čekali jsme než nám Luboš s Vaškem přivezou autem věci.

Když přijeli postavili jsme stany a mohli jsme se vrhnou na párky a buřty. Šárka nám uvařila čaj a Míša nám zahrála na kytaru. Někteří si zahráli na schovávanou nebo se koupali v řece. Před spaním jsme ještě mlsali opečený sýr a postupně jsme ulehávali do stanu. Ti co vydrželi stejně nakonec zahnal déšť do stanu.

 

 

 

 

 

 

Ráno již bylo chladno, udělali jsme si snídani, sbalili věci a vyrazili jsme po řece dál k Berounu. Měli jsme spoustu času tak jsme nikam nespěchali a někteří otužilci se i přes chladné počasí odvážili vykoupat. V Nižboru jsme si udělali u jezu oběd. Když jsme se najedli, tak jsme sjeli jez a pak nás už čekala úmorné pádlování na voleji k jezu v Hýskově.

 

 

 

 

 


 

 

 

Tento jez jsme raději nesjížděli, abychom nezničili rafty. Protože bylo již půl páté, tak jsme museli ještě přidat, abychom dopluli včas do Berouna do kempu.

Do kempu jsme dorazili s malým spožděním, ale nikomu to nevadilo. Vyložili jsme rafty, umyli je a po rozloučení jsme se rozutekli k domovu s příslibem, že další rok pojedeme znovu.


                                                                                                                          Róža

Žádné komentáře:

Okomentovat